EMDR therapie

EMDR therapie in Hoorn en Purmerend

Eye Movement Desensitization and Reprocessing, afgekort tot EMDR, is een therapie als je last blijven houden van de gevolgen van een traumatische ervaringen. Dit kan zijn een schokkende ervaring, zoals een verkeersongeval of een geweldsmisdrijf. Maar ook voor andere ervaringen die veel invloed hebben gehad op je ontwikkeling zoals pesterijen of krenkingen in de jeugd.

EMDR voor wie?

EMDR is voor iedereen die last blijft houden van een traumatische ervaring. Als het gaat om een trauma na een eenmalige ingrijpende gebeurtenis dan ben je vaak al na enkele zittingen in staat om de normale dagelijkse bezigheden weer op te pakken. De aangeboden sets oogbewegingen of geluiden zullen er langzamerhand toe leiden dat je herinnering haar kracht en emotionele lading verliest. Het wordt dus steeds gemakkelijker aan de oorspronkelijke gebeurtenis terug te denken. In veel gevallen veranderen ook de herinneringsbeelden zelf en worden ze bijvoorbeeld waziger of kleiner. Een andere mogelijkheid is dat er spontaan nieuwe gedachten of inzichten ontstaan die een andere, minder bedreigende, betekenis aan de gebeurtenis geven. Deze effecten dragen ertoe bij dat de schokkende ervaring steeds meer een plek krijgt in je levensgeschiedenis.

Kosten EMDR

Een vergoeding voor een behandeling door een therapeut door een verzekeraar is binnen deze praktijk veelal mogelijk. Door dat de therapeuten/ psychologen binnen deze praktijk lid zijn van verschillende beroepsverenigingen, kan je therapie veelal “gratis” of tegen geringe kosten volgen. Voor meer informatie kun je contact opnemen met de praktijk

Aanmelden EMDR

Praktijk staat voor professionele hulp zonder wachtlijst. Ook ’s avonds en in het weekend. Voor een intakegesprek met een therapeut kan je je zonder verwijzing rechtstreeks aanmelden bij praktijk Hoogewerf. Tijdens het intakegesprek bespreken we de duur en de mogelijkheden van therapie en/of coaching. Voor meer informatie en/of een intakegesprek kun je contact opnemen.

CONTACT

 

Call Now!