Mindfulness training

Mindfulness training in Hoorn

Met mindfulness, of aandachttraining kom je dichterbij je gevoel, zonder erover te oordelen of er direct gevolg aan te geven. Je aanvaardt de situatie zoals die is en creëert zo ruimte om problemen van een andere kant te bekijken. Door dit proces te trainen, leef je intenser en kun je tegelijkertijd makkelijker ontspannen.

Mindfulness helpt

Mindfulness is behulpzaam voor mensen die blijven piekeren over het verleden of over de toekomst. Mensen kunnen zo in beslag genomen worden door hun verleden of de toekomst dat ze ‘vergeten’ om in het ‘hier en nu’ te leven. Daar probeert mindfulness verandering in te brengen. Onderzoek heeft uitgewezen dat mindfulness het risico op terugval bij depressie kan verminderen. Ook kan mindfulness angsten beter hanteerbaar maken en is het behulpzaam bij spanningsklachten zoals burn-out.

Positieve effecten van een mindfulness training zijn veelal:
• Je meer kunnen ontspannen ook in ‘stressvolle’ situaties
• Je beter kunnen concentreren
• Opgeruimd gevoel; verminderen van je piekeren
• Het verbeteren van je slaap en waak ritme
• Het betere voelen en ervaren van je grenzen waardoor je deze grenzen beter kan aangeven
• Je algehele welbevinden/ geluksgevoel verhogen

Professionele mindfulness training

De mindfulness training wordt gegeven door professionele therapeuten en psychologen die veel inzichten hebben in burn-out en angstklachten. De mindfulness training start op donderdag 10 mei 2018 van 19.00 uur – 21.30 uur op onze locatie in Hoorn. De training is een 8 x 2 1/2 uurs training welke ook verkort gevolgd kan worden. Er zijn ook andere mogelijkheden van begeleiding van deze klachten. Voor meer informatie kun je contact opnemen met de praktijk

Aanmelden mindfulness training

Voor de training kan je je aanmelden bij praktijk Hoogewerf. Voor meer informatie kun je contact opnemen.

CONTACT

 

Call Now!