relatietherapeut, psychotherapie

EMDR Therapy

EMDR therapie in Hoorn en Purmerend

Eye Movement Desensitization and Reprocessing, afgekort tot EMDR, is een therapie waarbij je blijft lijden onder de gevolgen van een traumatische ervaring. Dit kan een schokkende ervaring zijn, zoals een verkeersongeval of een geweldsmisdrijf. Maar ook voor andere ervaringen die een grote invloed hebben gehad op je ontwikkeling, zoals pesten of mishandeling in de jeugd.

EMDR voor wie?

EMDR is voor iedereen die last blijft houden van een traumatische ervaring. Als het gaat om een ​​trauma na een eenmalige ingrijpende gebeurtenis, ben je vaak in staat om na enkele sessies de normale dagelijkse bezigheden weer op te pakken. De aangeboden sets van oogbewegingen of geluiden zorgen ervoor dat uw geheugen geleidelijk aan kracht en emotionele lading verliest. Het wordt dus gemakkelijker om terug te denken aan de oorspronkelijke gebeurtenis. In veel gevallen veranderen de geheugenbeelden zelf ook en worden ze bijvoorbeeld wazig of kleiner. Een andere mogelijkheid is dat er spontaan nieuwe gedachten of inzichten ontstaan ​​die een andere, minder bedreigende, betekenis geven aan de gebeurtenis. Deze effecten dragen ertoe bij dat de schokkende ervaring een plaats krijgt in uw levensgeschiedenis.

Kosten EMDR

Vergoeding van behandeling door een therapeut door een verzekeraar is binnen deze praktijk meestal mogelijk. Omdat de therapeuten/ psychologen binnen deze praktijk lid zijn van verschillende beroepsverenigingen, kun je therapie meestal ‘gratis’ of tegen lage kosten volgen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de praktijk

Meld u aan bij EMDR

Praktijk Pascal Hoogewerf staat voor professionele hulp zonder wachtlijst. Ook ‘s avonds en in het weekend. Voor een intakegesprek met een therapeut kunt u zich zonder verwijzing direct aanmelden bij praktijk Hoogewerf. Tijdens het intakegesprek bespreken we de duur en mogelijkheden van therapie en/ of coaching. Neem contact met ons op voor meer informatie en/ of een intakegesprek.

Onze resultaten

0 +
Onze deskundige therapeuten
0
Tevreden cliënten
0
Locaties in Hoorn, Alkmaar, Purmerend en Volendam

We'd love to hear from you

Contact Us

Reach us through

Reach us through

Reach us through

  • Contactformulier

  • Wanneer je dit formulier gebruikt, gaat u akkoord met de opslag en verwerking van u gegevens door deze website
Call Now!